Szépségcikk Blog

2023 legmenőbb hajtrendjei

A természetesség, az egyszerűség és az egészséges megjelenés továbbra is divatos lesz, 2023-ban is. Ez azt jelenti, hogy a természetes színű haj, illetve azok a hajstílusok, amelyek nem igényelnek sok hajformázást és természetes hatást keltenek, népszerűek maradnak.

 

Frizura trendek

 

Hihetetlenül egyszerű, könnyen kezelhető, praktikus stílus a függöny frufru, ami jól mutat akár kiengedett hajjal vagy konttyal, sőt akár kócos frizurával is. Ha régóta gondolkozol rajta, hogy frufrut vágass, akkor talán ez a megoldás a lehető legjobb számodra, hiszen nem jelent radikális változást, könnyen tudod formázni és minden alkalomra ideális lehet.

A social média platformok nagy szerepet játszanak egy-egy stílus elterjedésében. A 70-90-es évek divatjai és trendjei egyre inkább visszatérnek, nincs ez másképp a hajviseletekkel sem. Az arcot keretező ‘C’ fazon is része lett ennek a nosztalgikus visszatérésnek, ami az arcformához igazodva szinte mindenkinek jól áll, illetve egyenes és göndör hajjal is jól mutat. Némi változás természetesen fellelhető, hiszen sokkal lágyabb keretet ad az arcnak, mint a korábbi évtizedben divatos ‘C’ frizura.

Bár az oldalválaszték sosem ment ki teljesen a divatból, mivel ez egy klasszikus és időtálló hajviselet, az utóbbi években más stílusok és trendek kerültek divatba, így ez egy kicsit háttérbe szorult. Az utóbbi időben újra népszerűvé vált a hajdivatban, és többféle változata is megjelent, például laza hullámokkal, vagy extrém hajhosszal kombinálva. Az oldalválaszték egyik előnye, hogy az arcformához igazítható, így szinte mindenki viselheti, sőt könnyen átalakítható különböző alkalmakra és stílusokhoz is.

A göndör haj továbbra is népszerű lehet azon hölgyek körében, akik szeretik a természetes, laza hullámokat és fürtöket a hajukban. Az utóbbi években is voltak divatos göndör haj stílusok, és várhatóan ez a trend folytatódni fog.

A rövid frizurák közül divatban marad a klasszikus bob. Az állig érő elegáns és modern bob lesz a legtrendibb, amit könnyű kezelhetősége miatt is sokan preferálnak. A bob mellett a pixie-vágás is népszerű marad, ami eddig is nagyon trendi volt, hiszen rengeteg formában elkészíthető és könnyen formázható.

Az extravagáns és kreatív hajviseletek is divatban maradnak 2023-ban. Azok, akik merészebbek és szeretik kipróbálni az új dolgokat, különleges hajviseleteket viselhetnek.

 

2023 színei

 

A rezes árnyalatú frizura még 2022 újdonsága volt, ami úgy tűnik velünk marad ebben az évben is. Előnye, hogy minden bőrtónushoz megtalálhatjuk a megfelelő árnyalatát, így bárkinek jól áll.

A rézvörös mellett a következő árnyalatokkal nem lőhetsz mellé:

 - Cali Cool melír: leginkább a balayage-ra hasonlít, de sötétebb színeket használ alapszínnek.

 - A szőke árnyalatai közül a gyönyörű krémes, jeges hatású, illetve a platina szőke lesz divatban.

 - Aki szereti a fekete hajszínt, annak jó hír, hogy 2023-ban a csillogó éjfekete haj is divatos lesz.

A vörös árnyalatai közül az epervörös árnyalat lesz divatos, illetve a forralt bor hatású barnás vörös frizura.

 - Ebben az évben a barnáknak a csokoládé és a gesztenye barna árnyalatokkal ajánljuk.

Bár új trendek minden évben, sőt évszakban megjelennek, fontos, hogy mindenki megtalálja a saját stílusához, arcformájához, bőrtónusához illő frizurát. Ha bizonytalan vagy döntésedben, kérd ki fodrászod véleményét!