Szépségcikk Blog

5 tipp a hatékony arcápoláshoz férfiaknak

5 tipp a hatékony arcápoláshoz férfiaknak

Ahogy a nőknek, a férfiaknak is nélkülözhetetlen az alapvető arcápolási rutin az egészséges bőr megőrzése érdekében. A bőrtípushoz alkalmazkodó minimalista rutin, a mindennapos tisztítás-hidratálás-fényvédelem, amivel nagyon sokat tehetsz bőrödért!

Arctisztítás

A tudatos bőrápolás alapja a megfelelő tisztítás. A férfiak többsége fog egy szappant, és azzal mos arcot, de sajnos ez sokat árthat a bőrnek, mert felborítja annak egyensúlyát. Az egészséges bőr érdekében inkább minden nap, reggel és este használj egy könnyű, bőrtípusodnak megfelelő arctisztítót, ami eltávolítja a nap folyamán felgyülemlett szennyeződéseket, szabályozza a faggyútermelést, és nem irritálja bőröd! A rendszeres arctisztítás segít, hogy pórusaid ne tömődjenek el és megelőzheted vele a további bőrproblémákat.

Ha nem tudod milyen a bőrtípusod, íme egy mankó, ami segíthet meghatározni:

  • Száraz bőr: a bőr száraz, húzódik és néhol hámlik.
  • Zsíros bőr: a bőr zsíros és csillogó.
  • Kombinált bőr: a bőr T-vonalban zsíros, más helyeken száraz.
  • Normál bőr: a bőr sima, nem száraz és nem is zsíros.

Hidratálás

A bőrápolás lényeges lépése a hidratálás, hiszen nincs egészséges bőr megfelelő hidratálás nélkül. A bőrtípus szerint kiválasztott hidratálókrém vagy szérum segít megőrizni a bőr rugalmasságát, csökkenti a kiszáradást, az irritációt és fiatalos megjelenést biztosít. A hidratálót minden esetben a megtisztított arcbőrre kell felvinni, és addig kell körkörös mozdulatokkal masszírozni, amíg teljesen be nem szívódik.

Fényvédelem

Az UV-sugárzás rendkívül káros lehet a bőrre, ezért elengedhetetlen a védekezés ellene. Ráadásul a bőr öregedésének mintegy 80%-áért az UV-sugarak felelősek. Használj fényvédőt minden nap, akkor is, ha nincs napos idő. Válassz olyan terméket, ami legalább SPF 30-as védelmet nyújt, még jobb, ha SPF 50-es védelemmel van ellátva. A napfényvédő választása során is figyelembe kell venni a bőröd típusát. A fényvédők között megkülönböztetünk kémiai és fizikai fényvédőket, érzékeny bőrre inkább a fizikai fényvédőket ajánljuk, amelyek cink-oxidot vagy titánium-dioxidot tartalmaznak. Találd meg a bőrödnek legjobb fényvédő terméket, és használd az arcra, nyakra, fülre és minden olyan bőrfelületre, amit napfény ér!

Borotválkozás

 Ha borotválkozol, ügyelj arra, hogy a megfelelő eszközöket és technikát alkalmazd! A jó borotválkozási rutinnal elkerülheted az irritációt és a szőrtüszőgyulladásokat. Használj minőségi borotvát, borotvahabot vagy borotvakrémet, és rendszeresen cseréld a borotvapengét. Borotválkozás előtt használj arctisztító terméket, ami segít fenntartani a bőr egyensúlyát, borotválkozás után pedig fordíts elegendő figyelmet a bőrnyugtatásra, például egy BHA tartalmú bőrápolóval, ami segít megelőzni a gyulladásokat, ráadásul felveszi a harcot a pattanásokkal és mitesszerekkel is. Válaszd az Arôms Natur Man bio kozmetikumait, hogy bőröd egészséges és fiatalos maradjon!

Szakállápolás

A szakállnak is rendszeres ápolásra van szüksége, ez is a férfi arcápolási rutin része, nem meglepő tehát, hogy egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a barber shop-ok. Alapvető fontosságú a szakáll rendszeres tisztítása szakállsamponnal, továbbá annak hidratálása speciális szakállápoló balzsammal, ami puhává teszi szakállad és vonzó megjelenést kölcsönöz neki. Emellett fontos a formázás, a nyírás és a napi karbantartás, amelyek segítenek rendezetten és ápoltan tartani a szakállad. Ebben segítenek a Barburys professzionális barber ápolótermékek, amelyek megtalálhatóak a Szendrei Szépségcikk kínálatában is.

Ha olyan bőrproblémákkal küzdesz, mint az akné, rosacea, bőrpír vagy foltok, akkor azokra érdemes megkeresni a megfelelő, rutinba beépíthető férfi kozmetikumokat, mint a hámlasztó termékek, a szuper hidratáló hialuronsav, peptidek, niacinamide stb. Rutinodat felturbózhatod egy szuper tonikkal és antioxidánsokkal, amelyek segítenek, hogy bőröd sokáig friss, üde és fiatalos maradjon.