Szépségcikk Blog

A hajfestés legfontosabb kellékei

Milyen eszközöket érdemes beszerezni? 

Az otthoni hajfestésről már korábbi bejegyzésünkben is olvashattatok, ahol számos tanácsot adunk, most pedig nézzük meg, hogy a megfelelő technika mellett milyen eszközökre van szükség.

 

Színező vagy hajfesték

Természetesen a legfontosabb a hajfesték vagy színező kiválasztása. Ezek lehetnek drogériás termékek is, de még jobb, ha fodrászkellékesnél szerzünk be professzionális termékeket. A hajfestéket előhívókrémmel/hidrogén-peroxiddal kell összekeverni, ami aktiválja a hajfesték molekuláit, hogy bejuttassa őket a hajszálakba. A drogériákban kapható „dobozos” festékek kész kombinációban vannak összeállítva. Viszont a professzionális hajfestékeknél a haj minőségének és az elképzelésnek megfelelő, egyénre szabott összeállítást kapunk. Válasszunk egy jó hajfestő ecsetet, ez megkönnyíti a hajfesték felvitelét a hajszerkezetére. Egy jó ecsetet közepes szálerősségű, ami nem karcol és nem is túl lágy.

Bár kívülről egészen egyszerűnek tűnhet a haj festése, ha az anyag rosszul van felkenve a hajra, akkor a végeredmény csíkos, foltos és így csúnya lehet.

 

Kiegészítő eszközök a hajfestéshez 

A drogériás termékek általában összekeverhetőek a dobozban található flakonban, aminek a végén van egy csőr, amivel fel lehet vinni a festéket. A professzionális termékeknél az a szokás, hogy ki keverik egy hajfestő tálban az oxidálószerrel. Ha a termék nem túlzottan sűrű kikeverés után, ezeket a professzionális hajfestékeket is fel lehet vinni applikátorral (csőrös flakon), ami külön megvásárolható. Ehhez jó lehet egy otthoni felesleges műanyag, vagy üveg tál, de ha nincs ilyen, akkor a fodrászkellékesnél könnyen beszerezhető.

A festék megfelelő mennyiségének kikeveréséhez érdemes használni egy konyhai vagy fodrászcikk üzletben beszerezhető mérleget, vagy mérőpoharat amivel egyszerűen ki lehet mérni a festéket. Az arányszámok a festékdobozán mindig megtalálhatóak, ez alapján kell dolgozni.

A festék felviteléhez használjunk gumikesztyűt, amivel elkerülhetjük, hogy a kezünk festékes legyen. Ezen kívül a homlok, fül és tarkó vonalát kenjük be vazelinnel, így ha festékes is lesz ez a terület, akkor sem fog napokig nyomot hagyni. Ha nem áll rendelkezésre vazelin, akkor egy színtelen ajakápolóval is pótolhatjuk, remekül fog működni. De ha mégis összekenődik a bőr, ezesetben festék eltávolító folyadékos vattapamaccsal könnyen eltávolítható.