Szépségcikk Blog

A leggyakoribb hibák a hajfestésben

Színválasztás

Sokan elkövetik azt a hibát, hogy nem veszik figyelembe a szemszínt és a bőrtónust. Ez megdöbbentő eredményhez és csalódáshoz vezethet. Ha nagyobb változtatást szeretnénk, akkor mindenképp szakavatott kezekre kell bízni a feladatot, aki már rendelkezik annyi tapasztalattal, hogy segítsen árnyalatot választani. Így a haj sem károsodik, a fodrász magabiztosan tudja, hogy a kívánt cél eléréséhez milyen hajfestékre és hajápoló szerekre lesz szükség.

Túl gyakran váltunk fodrászt vagy hajszínt

A túl gyakori hajszín változtatást alaposan meg kell gondolni, szintén a haj károsodása miatt. Sokan esnek abba a hibába, hogy a fodrászt váltogatják, mert nem érik el a várt eredményt, de az igazság az, hogy megéri inkább türelmesnek lenni. A fodrász először nem a hajszínre fog koncentrálni, hanem a sérült haj ápolására és helyrehozására. Megéri türelmesnek lenni és megbízni a szakemberben, ha így teszünk nem csak a hajszínnel leszünk elégedettek, hanem az egészséges, fényes, tündöklő hajunkkal is.

Sok, vagy kevés festék használata

Hajtő festésénél alapvető hiba, ha nem a megfelelő mennyiségű hajfestéket viszik fel. Vagy a passzé egyik oldalára raknak csak festéket, vagy túl nagy passzét hagynak (nagyobban, mint fél centiméter), és amiatt lesz kevés. Ha pedig túl kevés a festék kerül a hajtőre, akkor nemérhetjük el a tökéletes fedést, a végeredmény foltos lesz. A másik fontos szabály, hogy nem szabad festékre festéket kenni. Mindig a lenövést festjük újra, különben a hajvégek sötét hajszín esetén bemélyülnek, világos szín esetén üvegessé válnak, esetleg csíkos, foltos lehet a haj, amit természetesen senki sem szeretne. A hajvégek színét csak frissíteni kell, erre is több mód van. A legegyszerűbb mód, ha a hajvégekre a festés az utolsó 5-10 percében kenjük fel a hajfestéket.

Sérült haj festése

A haj festése egy eljárás, amivel megkaphatjuk azt a színt, amit megálmodtunk. A haj egészségének megőrzése azonban a mi feladatunk is. A fodrászszalonból kilépve magunkénak tudhatjuk a csodálatos hajkoronát, de, hogy így is maradjon, biztosítanunk kell neki a megfelelő tápanyagokat, sampon, balzsam, hajpakolás, hajmaszk, hajvégápoló olaj és egyéb fodrász termékek, fodrászkellékek alkalmazásával. Ha ezt nem tesszük meg, akkor a haj esetleg eltöredezik és az ezt követő festések után egyre rosszabb állapodba kerülhet. Épp ezért fontos a megfelelő hajkefe, fésű kiválasztása. Egy rossz fodrászkellék tönkre teheti, eltörheti a hajvégeket.

 

Lehetetlen küldetés

Vannak olyan típusú nők, akik akaratukat tűzön vízen átviszik. Azonban hajfestés tekintetében van az a pont, amikor el kell fogadni, hogy a kívánt hajszín nem megvalósítható. Ha kitartunk a drasztikus változás mellett, akkor a haj könnyen roncsolódik, eltöredezik, akár le is ég. Ezután pedig jöhetnek a drága hajápoló szérumok, hajpakolások és hajkezelések, amelyekkel a sérült haj szerkezetét próbáljuk visszaállítani. A festett hajjal tehát mindig kíméletesen kell bánni, ápoljuk a megfelelő termékekkel, használjunk hajpakolást, ápoljuk a hajvéget, és szárításkor vagy vasaláskor sose maradjon ki a hővédő.