Szépségcikk Blog

A tökéletes otthoni hajfestés 5+1 titka

A tökéletes otthoni hajfestés 5+1 titka

A koronavírus-járvány elleni védekezés érdekében hozott szigorú korlátozásoknak ugyan a végét járjuk és áprilisban a szépségszalonok, fodrászatok is újra nyithattak, akadnak azonban olyanok, akik még most is inkább az óvatosságra esküsznek. Ők csak bizonyos esetekben mennek emberek közé, vagy kérnek szolgáltatásokat és vallják, amit csak lehet, maguk intéznek. Legyen az akár szemöldökkarbantartás vagy hajfestés. Mint köztudott, a hajunk akár egy centiméternyit is nőhet havonta, ezért fontos, hogy a tövét 4-6 hetente befessük. Ehhez adott néhány hasznos tippet a bien.hu.

Fontos az előkészület

Mint arra felhívják a figyelmet, annak érdekében, hogy a hajfestés egyenletes és tartós legyen, érdemes rá előkészülni. Előző este vagy közvetlenül a festés előtt ajánlatos a hajmosás, és fontos, hogy ne vigyünk fel rá semmilyen hajformázó anyagot, például zselét, habot, lakkot. Ha ezeket betartjuk, akkor a tiszta hajunkat a festék könnyebben befogja és lassabban kopik le róla, mint eddig.

A választék mentén

Ha nincs állandó választék a hajunkban, akkor osszuk szét négy részre. Húzzunk egy vonalat középen, kettőt pedig oldal. Fontos, hogy a középső vonalnál kezdjünk és a szélsők felé haladjunk tovább szépen óvatosan, majd masszírozó mozdulatokkal oszlassuk el a festéket a hajon. Nem szabad azonban megfeledkezni arról, hogy az alapos hajfestéshez idő kell. Ne siessük el, az a cél, hogy minél kevesebb tincs maradjon ki!

Első a hajtő

Függetlenül attól, hogy milyen a hajunk alapszíne, először mindig a hajtőre kell kenni a festéket. A hajszálak ezen a felületen még frissek, így a festék kevésbé roncsolja, mint a fejbőrtől távolabbi helyeken, ahol már több festést is elszenvedtek a tincsek.

A legkedvezőbb árnyalatért

A gyökerekhez levő legközelebbi pontokon alapos munkát kell végezni annak érdekében, hogy ideális árnyalatot kapjunk. A választéktól induljunk, majd 10 perc múlva ismét álljunk a tükör elé, egy kicsit vizezzük be a kezünket és a tincsek tövét dörzsölgessük meg, hogy a festék jól beszívódjon a hajszálakba. Fontos, hogy festéskor legyen teljesen száraz a hajunk. Ha pár perccel korábban mostuk meg, hajszárítóval még szárítsuk egy kicsit, hogy az eredmény végül kedvező legyen.

Kellékek: nem mindegy, mit használunk!

A Bien azt javasolja, hogy a felvitelhez használjunk fésűt, ez segíti ugyanis a hozzáférést a hajtőhöz és a kisebb felületekhez. Abban a fél órában, amíg a festék a hajunkon van, egyszer-kétszer átfésülhetjük, hogy a festékből mindenhová jusson. A hajfestő ecset szintén arra való, hogy ne maradjanak festetlen foltok a hajon. Ezekből az ecsetekből egyébként sokféle kapható. Az a legmegfelelőbb, amelyiknek a szárán egy kisebb és egy nagyobb ecset is található.

Maradjunk ugyanannál a színnél!

A szakemberek szerint lehetőleg ne változtassuk gyakran a hajunk színét, ugyanis hónapról hónapra sokkal könnyebb mindig ugyanazt az árnyalatot reprodukálni. Így nem lesznek világosabb és sötétebb foltok a hajban. Soha ne használjunk olyan hajfestéket, amelyiknek lejárt a szavatossága! Az ilyen termék kevésbé hatékony, nem színezi be megfelelően a hajat és allergiát is okozhat.

(Fotó: pixabay.com, Forrás: bien.hu)