Szépségcikk Blog

Géllakkozás otthon

Géllakkozás otthon

A géllakk az elmúlt években töretlen népszerűségnek örvend. Egyre többen választják ezt a lehetőséget, hiszen széles választékban, sok színben elérhető, díszíthető, ráadásul tartós is és viszonylag gyorsan elkészül.

A gél lakkozás nagy előnye, hogy különösebb tapasztalat nélkül, otthon is el tudjuk készíteni. Ehhez csupán tisztában kell lenni azzal, hogy milyen anyagokra van szükség, illetve hogyan követik egymást a művelet lépései. Ha nincs lehetőséged rendszeresen körmöshöz járni, de szeretnéd, hogy körmeid mindig szépek legyenek, tarts velünk, és mi segítünk elsajátítani a géllakkozás fortélyait!

Géllakkozás lépésről-lépésre

Ahhoz, hogy a géllakkozás otthon kivitelezhető legyen, szükség lesz géllakk kellékekre és eszközökre. Ami elengedhetetlen, az UV-lámpa vagy LED lámpa, hiszen ezek segítségével köt meg a körömlakk. Ezen kívül még lesz néhány dolog, amit be kell szerezned, ezekre is fény derül majd, ahogy pontról pontra leírjuk mi a géllakkozás technikája.

A köröm előkészítése

Mielőtt belekezdenél a lakkozásba, alaposan mosd meg a kezed. Néhány percig áztathatod meleg vízben, így könnyebb lesz előkészíteni a kezed.

Áztatás után fogj a kezedbe egy bőrfeltoló kaparót, és körömágyadat told fel óvatosan. Ezután a felesleges bőrt vágd le egy bőrvágó olló segítségével. Ha a bőr nagyon rá van tapadva a körömre, akkor kenj rá egy kevés bőroldó folyadékot, ami segít eltávolítani a maradék bőrt is. A bőr feltolására és eltávolítására azért van szükség, hogy a géllakk ne kerüljön a bőrre, és ne váljon fel pár napon belül.

A következő lépés a körömfelület reszelése. Ehhez egy 100/180-as körömreszelő tökéletesen megfelel. Ezzel a köröm felületét óvatosan meg kell reszelni, éppen annyira, hogy felbolyhosítsd vele, mert így fog jól megtapadni rajta az anyag. Reszelés után egy portalanító kefével seperd le a körmeidet. Ilyenkor már semmiképp ne nyúlj hozzá kézzel a körmeidhez, mert ha zsíros lesz a felülete, akkor nem fog jól tapadni.

Reszelés és portalanítás után következik a nail prep, ami nagyon fontos a géllakkozás folyamata során. A nail prep egy savmentes műköröm előkészítő folyadék, ami zsírtalanító, vízelvonó, fertőtlenítő és gombásodást megelőző hatással rendelkezik. A nail prep után kend fel a bondert, ami még inkább elősegíti a lakk tapadását és tartósságát. Ezeket nem kell LED vagy UV-lámpa alatt kötni, elég megvárni, hogy teljesen elpárologjon.

A géllakk rétegek felvitele

Ha mindezzel kész vagy, akkor meg is van a köröm előkészítése, következhet a lakkozás. A base gel az első réteg, amit fel kell kenni. Ez az alap, amivel szép „C ívet” lehet készíteni, és ezt már meg kell köttetni a lámpa alatt. UV-lámpa esetén legalább 2 percig, LED lámpa esetén 1 percig hagyjuk a lámpa alatt.

Az alap után következhet a színes géllakk, amit általában két vékony rétegben szoktunk felkenni a körömre, és a rétegeket külön-külön kell lámpázni. Ha felkented a lakkot és kicsit elfolyt, akkor mielőtt betennéd kezedet a lámpába, narancsfa pálca segítségével távolítsd el a felesleges mennyiséget.

A színrétegeket követi a záróréteg, vagyis egy átlátszó géllakk réteg. Ezt is köttesd meg lámpa alatt, majd egy szálmentes törlőkocka és zseléfixáló segítségével töröld át a körmeidet. Erre azért van szükség, mert a gél lakkon a kötés után marad egy ragacsos réteg, amit ezzel a fixálóval lehet eltávolítani. Ha ezt a lépést szeretnéd kihagyni, akkor válassz fixálásmentes fényzselét.

A folyamat utolsó lépéseként kend be a körömbőrt bőrápoló olajjal, ami segít megelőzni annak kiszáradását. Ha a leírás alapján lakkozod körmeidet, akkor biztos lehetsz benne, hogy szép és tartós lesz az eredmény. Eleinte talán időigényesebb lesz a folyamat, de ebbe is bele lehet jönni és így bármikor meg tudod csinálni magadnak.

Amikor lenőtt a körmöd és újra szeretnéd lakkozni, akkor az előző réteget el kell majd távolítani. Ezt kétféleképpen teheted meg:

  • vagy óvatosan lereszeled a körömfelületet egy körömreszelő segítségével,
  • vagy pedig tipleoldó és áztató gyűszű vagy áztató fólia segítségével leoldod az előző réteget. A tipleoldó használata előtt reszeld meg a köröm felületet, hogy a leoldó tudjon dolgozni. Ezután 10-15 percig hagyd ujjaidon a tipleoldót, utána pedig bőrfeltoló segítségével kapargasd le a géllakkot.

Ha nem szeretnéd a géllakk eszközöket külön-külön megvásárolni, akkor különböző géllakk szettek közül válogathatsz, ami tartalmazza a szükséges eszközöket és lakkokat.

Kedvet kaptál a géllakkozáshoz? Látogass el webshopunkba és válogass a minőségi Perfect Nails, Eurostil és Sibel márkák választékából, mind az eszközök, és mind a lakkok tekintetében. Ne késlekedj, rendelj még ma, hogy minél hamarabb körmözhess otthon!