Szépségcikk Blog

Hurrá nyaralunk! Haj- és bőrápolás az utazás alatt

Hurrá nyaralunk! Haj- és bőrápolás az utazás alatt

Ahogy közeleg a nyár és a várva várt nyaralás, fontos, hogy ne csak az útitervre koncentrálj, hanem arra is, hogy hogyan fogsz gondoskodni a hajadról, a bőrödről, tehát mit csomagolj a bőröndödbe. Mivel az utazások során a haj, bőr és köröm könnyen roncsolódhat, összegyűjtöttünk néhány tippet, hogy hogyan tarthatod őket egészséges és ragyogó állapotban.

Fényvédelem nyaraláskor

Az arcápolás nyáron különös figyelmet kap. Nyaralás alatt is szem előtt kell tartani a bőrápolási rutint, de természetesen ilyenkor nem gond, ha csak a legszükségesebbeket visszük magunkkal. Az utazás során több időt töltünk a szabadban, különösen, ha tengerparti nyaralásra megyünk, strandolunk vagy túrázást tervezünk. Ezért elengedhetetlen, hogy bőrünket ilyenkor is megvédjük a nap káros sugaraitól magas faktorszámú fényvédő krém használatával. A fényvédőt kend arcra, testre és ne felejtsd el rendszeresen újra kenni!   A Solanie UV Protect napfényvédő csomag egy olyan napozó szett, ami védi a bőröd az UVA- és UVB-sugárzástól, illetve tartalmaz egy napozás utáni krémet is, amivel hidratálhatod bőrödet. Az Arom Natur termékcsalád Bio fényvédője pedig az SPF 50-nek köszönhetően tökéletes a bőr védelméhez és megnyugtatásához a napozás során.

Bőrápolás nyaraláskor

Nyaralás alatt a bőr nagy terhelésnek van kitéve, illetve kiszárad a nap, a klóros víz vagy a tengervíz hatására. Ezért a nyaralós minimál rutin részeként az úti neszesszer nélkülözhetetlen darabjai a hidratáló krémek, szérumok, a testápoló krém vagy aromavíz. A Damaszkuszi Rózsa Aromavíz hidratáló tulajdonságának köszönhetően segít megőrizni a bőr nedvességtartalmát, megújítja és ragyogóvá teszi. A natúr arcápolás és natúr testápolás kiváló választás, mivel ezek a termékek természetes alapanyagokból készülnek, minimális vegyi anyagot tartalmaznak, így segítenek megóvni a bőrödet a káros hatásoktól, miközben élvezheted a nyaralást.  

Hajápolás

A hajadat hidratáló hajmaszkokkal vagy hajolajokkal táplálhatod. A K-time SECRET spraymaszk segít megőrizni a nedvességet a hajszálakban és megelőzik azok kiszáradását, töredezését, védi a hajat a hőtől, dúsítja és ápolja a hajvégeket.

Vigyél magaddal olyan must-have termékeket is, amik segítenek a gyors hajformázásban! Lelapult hajra ajánljuk a 6.ZERO He.She Dust Up volumennövelő port, ami anélkül ad tartást a hajnak, hogy elnehezítené azt. Ha pedig a tengerpartra mész és szeretnél természetes hullámokat elérni, használd a 6.ZERO He.She Sea Salt - tengeri sós hajspray-t, ami tökéletes hullámokat képez és dúsabbá teszi frizurádat.

Smink nyaraláskor

A nyári smink kihívást jelenthet, hiszen a meleg időjárás és az aktív tevékenységek miatt fontos, hogy a smink tartós és természetes legyen. A nyaralás ideje alatt érdemes minimalizálni a sminkmennyiséget. Az egyszerű és natúr smink a legjobb választás, mert nemcsak könnyen elkészíthető, de természetes megjelenést is kölcsönöz. A melegben fontos, hogy a bőr lélegezni tudjon, ezért válassz egy könnyű, légáteresztő BB krémet, mint a Solanie BB krém, vagy az Aroms Natur Lux BB krémami elfedi a bőrhibákat és ragyogóvá teszi a bőrt. Ehhez remekül illik egy könnyű, matt fedésű púder és pirosító, ami egészséges megjelenést biztosít a bőrnek. Korlátozd a további sminktermékek számát, de a magaddal vitt sminkcsomag jó ha tartalmaz egy Aden High Shine szájfény-t, egy Aden Color-ME szempillaspirált, és egy Aden COLOR-ME szemceruzát. Ne felejtsd el napközben frissíteni a sminkedet, ehhez vigyél magaddal néhány terméket a táskádban, hogy korrigálhasd, ha szükséges! 

Az úti neszesszer

 A neszesszerből nem hiányozhat még néhány alapvető szépségápolási eszköz, mint a manikűrkészlet, szemöldökcsipesz, borotva vagy az epilátor.  Nyaraláskor a körmök könnyen letöredezhetnek vagy megsérülhetnek, ezért fontos, hogy tartalmazzon a készlet egy ollót, körömreszelőt, körömcsipeszt, és más alapvető manikűr eszközöket. Kiváló választás a 7 darabos Kiepe manikűrkészlet, ami mindent tartalmaz, amire szükség lehet. Ha pedig tökéletesen sima bőrre vágysz, válaszd a Remington EP7500 epilátort, ami kompakt mérete miatt könnyen csomagolható, így nem kell nélkülöznöd a nyaralás alatt sem!