Szépségcikk Blog

Hajfestés természetesen

Hajfestés természetesen

Sokan szeretnének változtatni hajszínükön, vagy elfedni ősz hajszálaikat, elkerülve a szintetikus, hajat károsító anyagokat, ezért inkább a természetes hajfesték, valamint a vegán hajfesték használata mellett döntenek.

A hajfestésről

Az ammóniatartalmú hajfesték megnyitja a haj kutikuláit, aminek köszönhetően a festékpigmentek könnyebben áthatolnak a haj belső rétegeibe, tartós hatást elérve ezzel. Hátránya, hogy olyan anyagokat tartalmaz, amelyek irritálhatják a fejbőrt, és égő-viszkető érzést okozhatnak. Az ammónia mellett a pPD, vagyis p-Phenylenediamine lehet ilyen allergén vegyület, amely egy színmélységet szabályozó összetevő. Ha neked is ilyen jellegű problémáid vannak, akkor hajfesték vásárlás előtt mindenképp nézd át a választott festék összetevőit!

Az ammóniamentes hajfesték előnye, hogy kevésbé károsítja a hajat és a fejbőrt, mégis hatékonyan képes árnyalni a hajat és az őszhajfedés is lehetséges vele. A vegyszermentes hajfesték ammónia helyett más összetevőket tartalmaz, amelyek helyettesítik annak hatását. Ezen összetevők festés közben lúgos közeget hoznak létre, ennek köszönhetően pedig hatékonyan pigmentálják a hajszálakat. Az ammóniamentes hajfestékekkel tartós eredményt érhetsz el anélkül, hogy a hajad szárazzá válna.

Az ammóniamentes hajfesték előnyei:

  • Nincs szúrós, kellemetlen szaga.
  • Csökken az allergiás reakciók kockázata, mert nem tartalmaz olyan erős vegyi anyagokat, amelyek irritálhatják a fejbőrt, így nem jelentkeznek olyan tünetek, mint az égő-viszkető érzés.
  • Tápanyagokkal, hidratáló összetevőkkel van gazdagítva, így nemcsak szép, hanem egészséges hajszínt is biztosít.
  • Kíméletes a hajhoz és a fejbőrhöz, ami azt jelenti, hogy nem veszi igénybe úgy a hajat, így képes lesz tovább megőrizni színét.
  • Környezetbarát, nem tartalmaz olyan kemikáliákat, mint az ammóniatartalmú termékek.

Terméktippek a tökéletes és tartós fedésért 

A Szendrei Szépségcikk termékkínálatában több ammóniamentes hajfestéket is találsz, mint a 6.Zero, a Carin és a Keune hajfestékek, amelyek kiemelkedően hatékonyak és tartósak, emellett gazdag színskálával rendelkeznek, és ugyanolyan tartós hatást érhetsz el velük.

A 6. ZERO Krompure egy professzionális ammóniamentes krémhajfesték, ami 35 természetes árnyalatú színben elérhető. Olyan ápoló összetevőket tartalmaz, mint a keratin, a tamanu olaj és a zsurló, amelyeknek köszönhetően egészséges és természetes hatást érhetünk el.

A Carin Luméa ammóniamentes- és pPD-mentes hajfesték 36 egymással keverhető árnyalatban elérhető, kiváló őszfedő hatású festék. Egyedi formulájának köszönhetően 3 árnyalatnyi világosítás érhető el vele, ráadásul színvédő balzsamot és 4 fajta előhívót, valamint ápoló összetevőket tartalmaz. Az indiai tömjénfa és a búza proteinek mellett argánolaj is van benne, ami kondicionálja, regenerálja a hajat, így a festett, száraz haj is sokkal fényesebb, élénkebb és puhább lesz tőle. Segít a töredezett hajvégek helyreállításában és a haj szöszösödésének megállításában is.

Még lenyűgözőbb hatást szeretnél elérni? Akkor az ammóniamentes hajfesték mellett érdemes olyan hajfestési technikák alkalmazása mellett dönteni, amivel a haj természetes szerkezete is megőrizhető. A gyönyörű és egészséges festett haj elérése érdekében ne habozz kipróbálni a fent ajánlott márkákat!

Ha pedig érdekelnek az aktuális esküvői frizura trendek, vagy egyéb hajápolással kapcsolatos tippek és tanácsok, olvass blogunkban, ahol sok érdekességet találsz!