Szépségcikk Blog

Milyen szín illik hozzám? – Találd meg a legmegfelelőbb hajszínt az évszaktípusod szerint!

Milyen szín illik hozzám? – Találd meg a legmegfelelőbb hajszínt az évszaktípusod szerint!

Az évszaktípus meghatározása nehéz feladat. Bár minden embernek vannak alapvető színtulajdonságai, amelyek segíthetnek ennek megállapításában, mint a bőr, a haj és a szemszín, mégsem olyan egyszerű megmondani, kinek mi a színtípusa és milyen színek állnak neki jól.

Fontos, hogy a hajszín és a smink kiválasztása során tisztába legyél a színtípusoddal, és annak általános jellemzőivel. A négy legalapvetőbb évszaktípus a tél típus, nyár típus, ősz típus és a tavasz típus, de léteznek ezeken belül további variációk is.

A színtípus megállapításához először meg kell határozni a bőr, haj és szem színeit, majd össze kell hasonlítani a színek árnyalatait, tónusait és intenzitásait a különböző színtípusokkal. Minden színtípusnak megvannak a saját jellegzetes színei, amelyek a legjobban kiemelik a természetes szépségüket.

  • A tavasz típusnak meleg tónusok, világos színek állnak jól, mint például a halvány sárga, a korall szín, a rózsaszín, vagy a bézs árnyalatai, vagy az élénk színek, mint a narancs, a piros és az arany árnyalatai. A hajszín kiválasztásakor is figyelembe kell venni a színtípusokat. Ha te is tavasz típus vagy, akkor ne válassz túl sötét hajszínt, inkább az aranyszőke, aranybarna vagy a vörös áll jól.

  • A nyár típusnak inkább a hideg színek, a pasztell és a szürke áll jól, illetve a halványkék, a lila, a rózsaszín, a menta, a púder és a halványzöld árnyalatai. Hajszín terén a hideg árnyalatok, a hamvas szőke, és a hamvas barna áll a legjobban, de kitűnő választás lehet a melírozás is.

  • Az ősz típusoknak a melegebb, földszínű árnyalatok, például a narancs, a vörös, a barna vagy a sötétzöld állnak jól. Hajviseletben leginkább a meleg színek előnyösek. A világos-ősz típusnak a hamvas barna, a sötét-ősz típusnak pedig a sötétbarna lesz a legjobb választás.

  • A tél típusoknak a sötét színek és a hidegebb, élénkebb árnyalatok, például a piros, a sötétkék, a fekete vagy a fehér állnak jól. Általában barna szemszín és barna természetes hajszín jellemzi őket, így a tél típus hajszínek közül bátran választhatja a feketét, a hideg hamvas színt, vagy a hideg-tél típus akár a szőkét is, remekül fog állni neki!

Ha hajfestés esetén radikálisabb változtatásra kerül sor, érdemes a hajfestékek, a szempilla-és a szemöldökfestékek harmóniájára törekedni! Ha ezekhez a megfelelő terméket keresed, válaszd a Szépségcikk kínálatából a Berrywell, vagy a 6. ZERO termékcsaládot!

Smink tippek

Az évszaktípust a smink színárnyalatainak kiválasztásánál is figyelembe kell venni, a sajátos bőrtónus és színtípus alapján érdemes dönteni.

Milyen alapozó illik hozzám?

Az alapozó színe függ attól, hogy a bőr világosabb, vagy inkább sötétebb árnyalatú. Amikor tesztelsz egy alapozót, akkor olyan helyre érdemes felkenni, ahol látod hogyan illeszkedik a szín a nyakhoz és az archoz. Így biztosan nem viszel haza olyat, ami túl sötét a nyakadhoz, vagy túl világos az arcodhoz. Ha bőröd kontrasztos és nagyobb eltérést tapasztalsz a nyakad és az arcod bőrtónusa között, akkor az arcodra válassz inkább egy világosabb alapozót, amit a felvitt púder színe tökéletesen árnyékolhat.

Ha tudod, hogy melyik évszaktípusba tartozol, akkor könnyen készíthetsz otthon is hozzád illő sminket. Sokat jelent sminkeléskor a rúzs színe és a pirosító színe is, ezért nézzük is, mire kell odafigyelned:

  • A tavasz típusnak az élénk rúzsok, a meleg, narancsos árnyalatú pirosító, valamint a halványabb szemsmink áll jól.
  • A nyár típus sminkek közül is inkább a hideg, lágy pasztellszínek közül válogathat. Igaz ez a rúzsokra, a világos, hideg árnyalatú arcpirosítóra és a szemsminkre is.
  • Az ősz típusúak esetében a rúzs színe lehet élénk, meleg árnyalatú, a pirosító színe bronzos árnyalatú, valamint természetes vagy meleg szemsminket alkalmazhat.
  • A tél típus bátran használhat élénk, merész rúzsokat, hideg árnyalatú pirosítót, valamint hangsúlyos szemsminket, mint a fekete vagy a sötétkék szemceruza, vagy az ún. „smokey eyes”, azaz füstös szem.

Természetesen minden ember egyedi, és előfordulhat, hogy valakinek más színek állnak jól, mint az adott színtípusra általánosságban jellemző színek. Azonban az alapvető ajánlások segíthetnek abban, hogy megtaláld a saját stílusodat és azt az összhangot, ami a legjobban kiemeli a természetes szépségedet. Ha szeretnél évszaktípusodnak megfelelő sminktermékeket, rendelj oldalunkról, ahol olyan kiváló márkák termékeit találhatod meg, mint a Malu Wliz és az Aden.
Találd meg a tökéletes rúzs, púder és alapozó árnyalatokat nálunk!