Szépségcikk Blog

Hitelprogram fodrászoknak

Hitelprogram fodrászoknak

Hitelprogram fodrászoknak: kamatmentes újraindítási gyorskölcsön 

A koronavírus harmadik hullámának berobbanása számos további korlátozásokat és bezárásokat vont maga után. A március 5-én megjelent Magyar Közlöny megerősítette, hogy kötelező bezárni a fodrászatoknak és a szépségszalonoknak. Ezt a kormány március 18-án egy héttel meghosszabította, hivatkozva a járvány terjedésére. Így március 22-én a szépségszektor sem tervezheti az újranyitást. A Fodrászinfó tájékoztatása szerint a kialakult helyzetre való tekintettel 2021. március 16-tól kezdődően a Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsönt igényelheti minden olyan vállalkozó, akit gazdaságilag negatívan érintenek a jelenlegi intézkedések. Így a fodrászoknak is lehetőségük nyílik a 10 milliós hitelprogram kérelmére. 

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara közreműködésével: hitelprogram fodrászoknak

Mint írják: a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara közreműködése mellett március 8-án elindult a Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön hitelprogram. A program a koronavírus világjárvány miatt kritikus gazdasági helyzetbe került mikro-, kis- és középvállalkozások számára jött létre. Eddig csupán 25 vállalkozási főtevékenységet tartalmazott a TEÁOR-lista, ami most 55-re nőtt. Így most a hitelprogram fodrászoknak is lehetőséget nyújt az anyagi stabilizálódásban: 0%-os kamat mellett, 10 éves futamidővel, önerő nélkül, 100%-os előleggel és 3 év türelmi idővel

A kölcsönt kizárólag a megadott TEÁOR szerinti főtevékenységet végző vállalkozások, egyesületek igényelhetik. A főtevékenységnek már 2019.01.01-én szerepelnie kell a cégkivonatban illetve Egyéni vállalkozói nyilvántartásban, egyesületek esetén a nyilvántartást vezető bíróság által kiadott kivonatban.

A kölcsönnel kapcsolatos további részletek a Fodrászinfó oldalán olvashatóak ITT.

(Ajánlókép: Pixabay.com)