Szépségcikk Blog

Hogyan találd meg a hozzád illő hajszínt?

Hogyan találd meg a hozzád illő hajszínt?

Hogyan találd meg a hozzád illő hajszínt?

A Directions - kimosható hajszínezők élénk árnyalatai sokunknak tetszenek, No, de melyik árnyalatát használjuk, hogy a kívánt eredményt érhessük el? Fejtsük meg együtt a hajszín táblázatok titkát! 

Hozd létre a saját egyedi árnyalatodat!

Felfigyeltél egy élénk, új árnyalatra, ami forradalmasítja majd megjelenésed? Fantasztikus! Mielőtt azonban szabadjára engeded a színt tincseiden, mindenképp ajánlott figyelembe venned az eredeti színét. Egy konkrét szín alkalmazása a hajad teljes hosszán nem kivánt színkeveredést, vagy olyan tompa árnyalatot eredményezhet, amely egyszerűen nem tesz jót a megjelenésednek.

Az hajszín árnyalatának pontos meghatározása

Az alábbi képen láthatod színskála-útmutatónkat, amely segítségével meghatározthatod aktuális árnyalatodat. Ez 1-től 10-ig terjedő skálán 10 a lehető legvilágosabb árnyalatot, 1 pedig a skála legsötétebb végét jelenti.

A legpontosabb eredmény érdekében hasonlítsd össze saját hajaddal a következő módon:

  1. Állj természetes megvilágítás alá
  2. Válassz ki egy tincset, a hajtövedhez közel
  3. Emled el a tincset a fejedtől
  4. Figyeld meg azt a színt, amely a legközelebb van a haj tövéhez.
  5. Keresd meg a skálán a hajadhoz leghasonlóbb árnyalatot

Hogyan tudod mindezt hasznosítani az új megjelenésednél?

Most, hogy ismered hajad eredeti árnyalatát, előfordulhat, hogy a kívánt új hajszín eléréséhez módosítani kellene rajta. 

Ennek az az oka, hogy a Directions hajszínezők a színárnyalati skálán 9-es vagy 10-es hajon működnek a legjobban. Általános szabály, hogy minél világosabb a hajad, annál valószínűbb, hogy az eredmény olyan fényes és élénk lesz, mint amilyennek szeretnéd, különösen világosabb/puhább színek esetén.

Ha szőke hajad van (8-10 a színskálán):

Minél világosabb a jelenlegi árnyalatod, annál világosabb lesz az eredmény. Ha ilyen árnyalatú a hajad, szélesebb skálából válogathatsz.

A Directions White Toner színe eltávolítja azokat a sárgás tincseket, amelyeket a haj mesterséges szőkítése hagyhat maga után. Ha viszont sötétebbre szeretnéd színezni a hajad és mély, titokzatos tónusokat szeretnél elérni, javasoljuk, hogy több fokozatban sötétítsd – és mindig kérdezz meg egy szakembert, mielőtt drámai ugrást tennél világosból a sötétbe!

Ha sötét szőke/világos barna hajad van (4-7 a színskálán):

Ennél a közép kategóriánál még mindig lehetséges a teljes színváltozás elérése anélkül, hogy a hajadat szőkíteni kelljen. Azonban a színválaszték, amelynél ez lehetséges, a sötétebb színekre korlátozódik, mint például:

Ahhoz, hogy a legélénkebb eredményt érd el a színekkel, mint például egy zamatos, fluoreszkáló lime, eredeti hajszínednek a skála világosabb végén kell lennie. Ha ez a cél, hajfestés előtt mindig javasoljuk a szőkítő por vagy krém használatát A otthon nem szeretnéd ezt bevállalni, menj el egy profi fodrász szalonba, ahol egy szakember tud neked segíteni.

Ha sötét hajad van (1-től 3-ig a színskálán):

A skála sötétebb végén nagyon korlátozott lesz azoknak a színeknek a választéka, amelyek minden előzetes világosítás nélkül látszanak a hajadon, mivel hajad természetes árnyalata túl hangsúlyos.

Ebben a tartományban erősen javasoljuk a szőkítő por vagy krém használatát, vagy keress fel egy professzionális szalont, hogy a lehető legjobb alapot kapd a lenyűgöző eredményhez.

Mi van, ha már most is festett a hajam?

Mindaddig, amíg sötétebbre kívánod festeni a hajad, bátran ráviheted az új színt a régire, azonban előtte érdemes tanulmányozni a színkört is; mert az ellentétes tónusok semlegesítik egymást. Világosabb árnyalatok esetén figyelembe kell venni az aktuális hajszín alapszínét is, hogy elkerüljük a nem kívánt szín keveredéseket.

Még akkor is, ha először szőkítené a haját, a megmaradt sárga tónusok befolyásolhatják az eredményt – a kék színeknél erre különösen érdemes figyelni, mivel keveredhet a sárgákkal és zöldre válthat. A világosító termékekkel és fehér tonerünkkel viszont tökéletes vászonná varázsolhatod a hajad. Ha azonban nem vagy teljesen biztos a dolgodban, mindig kérj tanácsot egy szakembertől.

Ideje ragyogni!

A hajszínek csínját-bínját megérteni kihívást jelentő feladat. A fenti tippekkel és színárnyalati útmutatókkal a rendelkezésére áll minden, amire szükséged van ahhoz, hogy a legjobbat hozd ki az új hajszínből, és egészségesen tartsd a csillogó tincseket.

Sok boldogságot kívánunk az új hajszínedhez!

Fotópályázat és nyereményjáték 2023. március 1-14-ig!
Részletekért kattints a képre!