Szépségcikk Blog

Így sminkeld az érett bőrt!

Így sminkeld az érett bőrt!

Az idő előrehaladtával bőrünk sokat változik, ezért is nagyon fontos téma az érett bőr ápolása. A ráncok megjelenése és elmélyülése, a pigmentfoltok és az elszíneződések problémát okozhatnak, de a megfelelő bőrápolással és sminkelési technikákkal bőrünk sokáig egészséges és ragyogó maradhat.

A szép bőr titka: a rendszeres bőrápolás

A bőr öregedése 25 éves kor körül kezdődik, ilyenkor csökkenni kezd a hialuronsav, kollagén és elasztin termelődés, aminek köszönhetően a bőr vízhiányosabb lesz, megjelennek az apróbb ráncok, amelyek idővel elmélyülnek. Az érett bőr rugalmasságának megőrzése érdekében válasszunk megfelelő anti-aging termékeket és hatóanyagokat, amelyek tartalmaznak hialuronsavat, antioxidánsokat, vitaminokat és peptideket. A megfelelő bőrápolás mellett fontos szerepük lehet a különböző bőrfiatalító kezeléseknek, amelyek ápolják és táplálják a bőrt, illetve a masszázsnak, amely serkenti a vérkeringést és látványosan javítja a bőr megjelenését, textúráját.

Az érett bőr sminkelése - tippek és hasznos tanácsok

Sminkelés során ne használjunk túl sok kozmetikumot, mert azok tovább terhelhetik a bőrt, illetve az érett bőrre ne használjunk fényeket, inkább a matt vonalon haladjunk. Válasszunk sminktermékeket kifejezetten érett bőrre, amelyek fantasztikusan mutatnak! Ilyenek például a Szépségcikk kínálatában is elérhető Malu Wilz vagy Catherine Arley termékek.

A smink elkészítésénél fontos szempont, hogy fiatalító smink készüljön, ne emeljük ki a ráncokat és a bőrhibákat, ezért érdemes megfogadni az alábbi tippeket:

  • Sminkelés előtt érdemes valamilyen hidratálót használni, mert a kor előrehaladtával a bőr dehidratáltabb. Ez lehet arcpermet, krém vagy szérum is, ami tartalmaz hialuronsavat, hiszen kiváló vízmegtartó tulajdonságának köszönhetően fantasztikusan hidratálja a bőrt.

  • Hidratálás után a primer használata is elengedhetetlen! Megfelelő alapot ad az alapozónak, feltölti a mimikai ráncokat és sokkal tartósabb lesz rajta a smink.

  • Alapozó érett bőrre is használható, de nem mindegy, hogy milyet választunk! Érdemes egy folyékonyabb, lágyabb textúrájú terméket használni, mert a tömény alapozók megülnek a ráncokban és jobban kiemelik azokat.

  • Az arc kontúrozása és a bronzosítás is fontos lépés, kiemeli az arcformát, annak előnyös vonalait és tökéletesíthetjük vele az arc szimmetriáját.

  • Mivel idővel az ajkak is veszítenek teltségükből, érdemes a természetes színű rúzsokat használni.

  • A szemfestékek terén szintén a természetes színek domináljanak, mint a pasztellszínek, földszínek vagy a vanília. A szemhéjfesték felvitele előtt használjunk szemhéj primert, amivel tökéletes tapadást érhetünk el.

  • Végül, de nem utolsó sorban, ne felejtsük el eltávolítani a sminket minden este, hogy lehetővé tegyük regenerálódását. Alkalmazzunk dupla tisztítást, amivel biztosan minden szennyeződést eltávolítunk, majd hidratáljuk bőrünket, hogy segítsünk megőrizni annak nedvességtartalmát és egészséges megjelenését.

A bőrápolási és sminktermékek kiváló anyák napi ajándékötletek! Fedezd fel a Szendrei Szépségcikk választékát, s lepd meg édesanyádat kiváló minőségű termékeinkkel! Ne habozz tovább - rendelj ma, hogy időben megérkezzen az ajándékod!