Szépségcikk Blog

Így szőrteleníts otthon!

Így szőrteleníts otthon!

A selymes, sima bőr fontos a nők számára, ezért mindenki keresi a számára leghatékonyabb szőrtelenítési módszert. A gyantázás hosszan tartó eredményt biztosít, otthon is könnyen elvégezhető, de néhány szabályt fontos betartani! Ha téged is érdekel az otthoni gyantázás, olvass tovább!

Sokak számára nehézséget jelent a gyantázás miatt rendszeresen kozmetikushoz járni. Elsőre az otthoni gyantázás nagyobb kihívás lehet, de idővel rutinná válik. Az alapos előkészítés és az utólagos bőrápolás elengedhetetlen részei a jó eredménynek és az egészséges bőr megőrzésének. Ha követed az ajánlott lépéseket és odafigyelsz a részletekre, gyorsan megtanulod a gyantázás folyamatát, és élvezheted a sima bőr előnyeit.

Készítsd elő a bőröd!

Fontos a gyantázás előtti kezelés, ami során el kell távolítani a bőrről az elhalt hámsejteket. Ez lényeges lépés, hiszen így a gyantázás sokkal hatékonyabb lesz. A bőr radírozásához használhatsz bőrradírt, vagy radírozó testápolót. Ezt érdemes egy nappal a gyantázás előtt elvégezni, hogy a bőr megnyugodjon, majd közvetlen szőrtelenítés előtt eltávolítani a bőrfelületről minden szennyeződést gyantázás előtti tisztító géllel, és alaposan megszárítani.

Végezz bőrtesztet!

 Mielőtt belevágsz a gyantázásba, mindenképp végezz bőrtesztet! A lábadon vagy karodon húzz le egy csíkot, és figyeld meg, hogy okoz-e bármilyen irritációt. Ha nem merül fel semmilyen probléma, akkor gyantázz bátran!

Fordíts elegendő időt a gyantázásra! Sokaknak alacsony a fájdalomküszöbük, ezért többször is meg kell pihenni szőrtelenítés közben.

Milyen gyantát használj?

A gyanta kiválasztása során fontos figyelembe venni, hogy milyen típusú bőrön fogod használni. Az intim területeken, az arcon, hónaljban sokkal érzékenyebb a bőr, így ezekre a területekre érdemes olyan gyantát, gyantacsíkot választani, amelyek kifejezetten érzékeny bőrre lettek kifejlesztve, valamilyen bőrnyugtató hatóanyagot tartalmaznak és ami csak a szőrszálakra tapad, a bőrre nem. A lábon, karon jóval vastagabb a bőrréteg, így ezeken a területeken nyugodtan használható más fajta gyantapatron is, ajánljuk a Depilflax és Ro.ial gyantapatronokat.

Így alkalmazd a gyantát!

  • A meleg gyantával óvatosan kell bánni, mert akár meg is égetheti a bőrt, a gyantalehúzó csík pedig eltávolíthatja a sérült bőrfelületet is. A gyanta melegítéséhez a legoptimálisabb választás a gyantamelegítő, ami a megfelelő hőmérsékleten tartja a gyantát. Ha mégis forróbb lett a gyanta, akkor lehet várni egy kicsit, és inkább alacsonyabb hőmérsékletre melegíteni több alkalommal a gyantázás során. A Szépségcikk Webáruház kínálatában többféle melegítő is kapható, ajánljuk a Depilflax mono gyantamelegítőjét vagy a nagyobb teljesítményű Ro.ial gyantapatron melegítőt.

  • A gyantát a szőr növekedésével egy irányba kell felkenni. A szőr eltávolításához pedig a szőr növekedésével ellenkező irányba kell lehúzni. Figyelj arra is, hogy a szőr hosszúsága is megfelelő legyen, mert a túl rövid szálakat nem fogja eltávolítani. Ha szükséges inkább várj még egy pár napot, hogy biztosan jó eredményt kapj.
  • Fontos, hogy a gyantázott területre nem szabad újra visszatérni és újra felkenni a gyantát! Ez a felső hámréteg eltávolításával, sérülésével járhat, ami nehezebben gyógyul. Ha maradt szőrszál, akkor csipesszel távolítsd el. 

Gyantázás utáni ápolás

Gyantával történő szőrtelenítés után maradhatnak a bőrön gyanta foltok, amelyeket el kell távolítani. Erre a legjobb választás a gyantázás utáni olaj, ami nem csak eltávolítja a maradék gyantát a bőrödről, hanem olyan tápláló anyagok vannak benne, melyek nyugtatják a bőrt. Ha megfelelően beszívta a bőrőd az olajat, akkor mosd le az érintett területet, majd ne feledkezz meg a testápolás jelentőségéről. Használj testápoló krémet, gyantázás utáni ápoló balzsamot, így könnyen megakadályozhatod a túlzott bőrirritációt,  vörösséget. Amennyiben szőrbenövést tapasztalsz, semmiképp se szurkáld tűvel a bőrödet, vagy csipkedd meg túlzottan csipesszel, inkább alkalmazz szőrbenövés megelőző terméket, ami segít ezen probléma megoldásában és kiküszöbölésében.

Ha teljesen kezdőként szeretnél belevágni a gyantázásba, válaszd a Szépségcikk webáruházában is megtalálható Pollié gyantázó kezdő csomagot, vagy a Ro.ail Bubble Wax Kit hideggyanta készletet! Ha pedig a további szépségápolási terméket is érdekelnek, nézz szét oldalunkon, ahol számos márka kínálatából válogathatsz!