Szépségcikk Blog

Koronavírus: a szépségszektort is kötelezik a bezárásra

Koronavírus: a szépségszektort is kötelezik a bezárásra

Koronavírus: a szépségszektort is kötelezik a bezárásra


2021. március 4-én komoly szigorításokat jelentett be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter online sajtótájékoztatón, ami ezúttal a fodrászatokat és szépségszalonokat is érinti. A koronavírus-járvány harmadik hulláma Magyarországon is tombol, ezekre az óvintézkedésekre ezért is volt szükség. A 2021. március 5-én megjelent Magyar Közlöny megerősíti, hogy kötelező bezárni a fodrászatokat és szépségszalonokat.

Az üzleteket 2021. március 8-tól március 22-ig, két hétre kötelező bezárni. Ezalól kivétel az élelmiszerbolt, a patika, a drogéria és a benzinkút. Mint írják: a személyes megjelenést igénylő szolgáltatás céljára szolgáló helyiség vagy helyszín köteles zárva tartani. Az ott foglalkoztatottak kivételével a személyes megjelenést igénylő szolgáltatás céljára szolgáló helyiségben vagy helyszínen tilos tartózkodni.

A kormánydöntés okairól Gulyás Gergely közölte, meghallgatták a matematikusokat, az orvosokat, a szakértőket, a virológusokat. "A számok világosak" - fogalmazott, majd felhívta a figyelmet az elmúlt napok romló járványadataira, különösen az elhunytak, az új fertőzöttek és a lélegeztetőgépen lévő betegek számára.

(Forrás: koronavirus.gov.hu, Ajánlókép: Pixabay.com)