Szépségcikk Blog

Professzionális termékek a hajápolásban

Minőségi termékek a szép hajért

 

Mivel a haj a jó megjelenést is nagyban befolyásolja, fontos annak egészségének megőrzése. Ennek érdekében nem csak a fodrászoknak kell professzionális termékekkel dolgozni, hanem bizony az otthoni hajápolási arzenálra is érdemes jól odafigyelni. Természetesen kérhetjük fodrászunk véleményét arról, hogy meglátása szerint milyen fajta, milyen márkájú termékek lennének megfelelőek a hajunkhoz. Mivel mindenkinek más a haja, más hatóanyagokra is van szüksége, így semmiképp sem érdemes kóbor ajánlások alapján dönteni, hanem a hajunk típusához, állapotához megtalálni a legjobbakat.

Sok esetben a legmegfelelőbb termékeket nem a drogériák polcain fogjuk megtalálni, bár nem vitás, hogy azok között is vannak kiválóak. De például a sérült haj ápolása esetén sokszor a drágább, professzionális termékekre van szükség, melyek megtalálhatóak a fodrászkellékes boltok, vagy webshopok polcain.

 

  • Az első lépés mindenkinek megtalálni a számára legmegfelelőbb hajsampont. Egy minőségi tisztító sampon megfizethetetlen. A fejbőr típusához megfelelő sampont érdemes választani, normál, zsíros, száraz vagy korpás fejbőrre, olyat, ami nem szárítja a fejbőrt és megadja annak a megfelelő ápolást.

  • A hajmaszkok, hajolajok, hajpakolások, kondicionáló, hővédő és a formázást segítő termékek az otthoni hajápolás szintén fontos termékei. Ezek segítenek a haj ápolásában, hidratálásában, illetve a haj erősítésében, rugalmasságának megőrzésében és a hajhullás megelőzésében is.

 

  • Mivel a hajunk viszonylag gyenge szerkezetű, fontos a megfelelő fésű kiválasztása is. Legtöbben nap, mint nap használjuk a fésűt, ezért a hajunkhoz megfelelően kell választani, a göndör hajra inkább a ritka fésűket jó alkalmazni, a vékonyszálú hajhoz a sűrű fogazatú fésűt, míg a normál hajhoz a közepes fogazatú fésű lesz megfelelő. Nem szabad megfeledkezni a helyes fésülködési technikáról, illetve a fésűk rendszeres és alapos tisztításáról sem.

 

Professzionális hajformázók 

 

  • A hajformázó készletek is alapvető fontosságúak a fodrászatban. A hajvasaló az utóbbi évek egyik legelterjedtebb, otthon is könnyen használható hajformázó. A hajvasalók különböző minőségben és méretekben kaphatók. A professzionális minőségű hajvasalók többféle hőmérséklet beállítási lehetőséget kínálnak használóiknak, ami segít a haj simává és fényessé tételében, lehetővé teszik, hogy otthon is könnyen elkészítsük a stílusunknak megfelelő frizurát.

 

  • A haj simítására szintén kiválóan alkalmas eszköz steampod, ami kíméletesebben teszi a dolgát, mivel nem a forró lapokkal simítja ki a hajat, hanem a gőzzel, így nem éget, megőrzi a haj hidratáltságát, és nem utolsó sorban tartós eredményt érhetünk el fele.

 

  • A göndör hajformázók, hajgöndörítők szintén lehetővé teszi a haj stílusának széles körű formázását, segítenek a göndör haj stílusának megtartását.

 

  • Természetesen nem szabad megfeledkezni az otthoni hajfestésről sem. A professzionális hajfestékek használata nagyon fontos a tudatos hajápolásban. Egy jól kiválasztott, kiváló minőségű hajfesték használata sok időt és pénzt takaríthat meg, valamint lehetővé teszi a haj színének megőrzését, frissítését.

 

Összességében elmondható, hogy a professzionális fodrászcikkek otthoni használata nagyon fontos lehet a haj állapotának javításában és megőrzésében. Használatuk segít a haj hidratálásában és egészségesen tartásában, lehetővé teszi, hogy a hajunkat saját stílusában formázzuk, megelőzzük a hajhullást.