Szépségcikk Blog

Szemöldök styling és festés hennával

Szemöldök styling és festés hennával

A szemöldökök keretet adnak az arcnak és meghatározzák a vonások kifejező képességét. Egy jól formázott szemöldök kiegyensúlyozottabbá teheti az arcvonásokat és hangsúlyozhatja a szemek szépségét. A szemöldök styling, vagyis szemöldök tervezés során a szakember abban segít, hogy a vendége számára megtalálja a tökéletes formát és színt, kiemelje a szemöldök természetes ívét, hosszát és vastagságát, így elősegítve az arc harmóniáját.

Henna szemöldökfestés 

Szakemberként fontos, hogy szolgáltatásaid úgy alakítsd, hogy azok vendégeid igényeinek megfeleljenek. A szemöldökfestés egy olyan terület, amit fontos precízen és szépen végezni. Sokan nem szeretik a vegyi anyagokat tartalmazó festékeket, ezért keresnek egy olyan tartós szemöldökfestés technikát, amivel elérhető a kívánt eredmény. Nekik ajánljuk a henna szemöldökfestést!

A henna szemöldökfestés előnyei

  • Természetes szemöldökfesték: természetes megjelenést nyújt, nem hat túlzottan mesterségesnek.

  • Tartós: hosszan tartó hatást biztosít, a bőrön 1-2 hétig, a szemöldök szálain 4-6 hétig tart, és fokozatosan halványul.

  • Kíméletes az bőrhöz: a henna festék természetes anyagokból készül, így kevésbé irritálja a bőrt. Ez különösen fontos azok számára, akik érzékeny bőrűek és más festékanyagok problémát okoznak nekik.

  • Rugalmas színek: a henna különböző árnyalatokban elérhető, így lehetőségünk van kiválasztani a számunkra legmegfelelőbb színt, ami harmonizál az arc- és hajszínnel. A henna festék színei egymással kombinálhatóak, így gyönyörű színek érhetőek el akár személyre szabottan is!

  • Dús hatás: a festék nem csak a szálakat, hanem a bőrt is színezi, ezáltal a szemöldök vastagabbnak és dúsabbnak tűnik.

A szemöldök styling

A szemöldök festése előtt fontos lépés a szemöldök styling! Az alak és a forma meghatározása lehetővé teszi, hogy a szemöldökök harmonikusan illeszkedjenek az arc vonalaihoz. Minden vendég esetében természetes ívet és vastagságot kell meghatározni, ehhez használj LongLashes WonderBrow Szemöldök előrajzoló ceruzát! A ceruza, tolómérő vagy tervező matrica segítségével pontosan meg tudod jelölni a külső, belső széleket, a természetes ív helyét, és előrajzolhatod a szemöldököt a festéshez. Rajzolás után érdemes megfigyelni a szemöldök természetes mozgását és ellenőrizni, hogy megfelelő lesz-e a forma.

A szemöldökfestés lépései

A henna szemöldökfestés folyamata egyszerű, de természetesen igényel némi gyakorlást, tapasztalatot, illetve vannak olyan szemöldökfestés trükkök és szemöldökfestés kellékek, amelyeket alkalmazva még jobb és tartósabb eredmény érhető el.

  • Először is fontos a szemöldök festék színének kiválasztása, hogy a megfelelő árnyalatot alkalmazd. A LongLashes WonderBrow henna festék 8 árnyalatban is elérhető webshopunkban, mint például a közkedvelt kávébarna, ami keverőszínnek is tökéletes, vagy a sötétszőke és gesztenyebarna.

  • Ezt követően meg kell tisztítani a szemöldököt és a bőrt, hogy ne maradjon rajta semmilyen szennyeződés. Ehhez érdemes bőrradírt használni, ami eltávolítja az elhalt hámsejteket is. Ha ezzel kész vagy, meg kell várni, hogy a bőr és a szemöldök teljesen megszáradjon, mert a henna úgy fog jól hozzátapadni a szálakhoz.

  • Keverd ki a LongLashes WonderBrow Henna vegán szemöldökfestéket a hozzá tartozó aktiváló folyadékkal, amelynek összetevői elősegítik a festék megtapadását és beépülését, ezáltal tartósabb eredmény érhető el vele.

  • Amikor megfelelően összekevered a festéket, vékony rétegben vidd fel a szemöldökre, majd száradás után még 2-3 rétegben kend fel a kívánt szín elérése érdekében. A festék felkenéséhez a szemöldökfestés kellékek közül használj LongLashes WonderBrow szemöldök ecsetet, ami a precíz vonalak kialakításához tökéletes választás!

  • A festéket 15-30 percig hagyd hatni, majd távolítsd el Long Lashes Wonder Brow tápláló szemöldök olajjal, ami nem csak tökéletes lezárása a festésnek, hanem táplálja, hidratálja és dúsítja is a szemöldököket.

A henna festés után ne feledkezz meg a szemöldök ápolás fontosságáról sem. Hívd fel vendéged figyelmét, hogy festés után a szemöldököt 24 óráig ne érje víz, ne szaunázzon és ne szolizzon. Ápolja minden nap az ápoló olajjal, hiszen segít frissíteni a színt és táplálja a szemöldököket.