Szépségcikk Blog

Tavaszi megújulás: éledj újjá kívül-belül!

Tavaszi megújulás: éledj újjá kívül-belül!

A tavasz beköszöntével az is időjárás is változik, amelynek hatására bőrünk is más igényeket támaszt. Ezért is fontos, hogy bőrápolási rutinunkat a tavaszra igazítsuk, és odafigyeljünk a bőrünk hidratáltságára, egészségére és ragyogására.

A tudatos bőrápolást nem lehet elég korán elkezdeni. Sokan csak életük későbbi szakaszában döbbennek rá, hogy nincs olyan rutinjuk, amivel megfelelően ápolják és tartják fiatalon bőrüket. Ebből adódóan fontos felhívni a figyelmet, hogy már sokkal korábban kezdjünk el bőrünkkel foglalkozni. A törődés később meghálálja önmagát, hiszen idősebb korunkra fiatalabb maradhat a bőrük, mint azoknak, akik nem vették elég komolyan a bőrápolást.

A bőrápolás mellett helyezzük figyelmünk központjába az egészséges életmódot, a megfelelő táplálkozást és a rendszeres testmozgást is, amelyek segíthetnek a tavaszi feltöltődésben, valamint a bőr egészségének megtartásában. Ügyeljünk a megfelelő folyadék- és vitaminbevitelre, úgy, mint a B-, C-, és E-vitaminok, a béta-karotin, illetve az omega-3 zsírsavak és a kollagén.

 

Hogyan hat a kollagén?

A kollagén nem csak az ízületekre van kiváló hatással, hanem a hajra, a körömre és a bőrre is. Hatására a bőr feszesebb és rugalmasabb lesz, lassítja a ráncok kialakulását és javítja annak textúráját is. A kollagént pótolhatjuk belülről az egészséges táplálkozással, étrend-kiegészítő készítményekkel, illetve kollagéntartalmú kozmetikai termékeket is használhatunk. A bőr természetes kollagéntermelését ugyanakkor kívülről is elősegíthetjük, például a C-vitamin, vagy a csiganyál hatóanyagának használatával is.

Arôms Natur kollagén italpor

 

Miből láthatod, hogy szükséged van a tavaszi megújulásra?

A bőr télen is megpróbáltatásoknak van kitéve a hideg, a szmog, a kevesebb mozgás, illetve a központi fűtés bőrszárító hatásai által. A tavaszi bőrápolás célja a bőr hidratálása, és az olyan bőrproblémák megelőzése, mint a bőrpír, a viszketés, a pattanások vagy a korai bőröregedés jelei. Ezért is elengedhetetlen tehát a hidratálás, a megfelelő hatóanyagok alkalmazása, valamint a fényvédelem. Ha te is azt tapasztalod, hogy bőröd száraz, mitesszeres, és szüksége van a feltöltődésre, fokozottan figyelj a tavaszi bőrápolásra!

 

Hogyan alakítsd ki tavaszi bőrápolási alaprutinod? Mutatjuk a három legfontosabb alaplépést:

1. Arctisztítás

Az otthoni mindennapos arctisztítás mellett jót tehet egy kozmetikai mélytisztítás is, amely által megszabadulhatsz a téli hónapokban felgyülemlett portól, faggyútól. Ezáltal megelőzheted, hogy nyáron mindezekből fekete mitesszerek alakuljanak ki.

2. Hidratálás

Tavaszi időszakban az egyik legfontosabb teendő a hatékony hidratálás. Ilyenkor van a bőrnek a legnagyobb szüksége a feltöltődésre, ezért fontos a testre és arcra is megtalálni a bőrtípusodnak leginkább megfelelő termékeket. Ha elmarad a hidratálás, a bőr irritált és sérülékeny lesz, ami korai bőröregedéshez vezethet. Az alaprutin mellett alkalmazhatsz extra hidratáló hatóanyagokat is, amelyek szuper kiegészítőként funkcionálhatnak. A bőrápolásban számtalan előnye van a csiganyál alkalmazásának. A kozmetikumokban a csigák öngyógyításra kiválasztott váladékát használják fel, ami az elasztin, a fehérje, a peptidek, a hialuronsav, az antioxidánsok és a glikolsav forrása. Kiváló hidratáló, öregedésgátló, nyugtató hatása mellett ápolja a pattanásos bőrt, és segíti a sebgyógyulást is. Így, ha feltennéd a kérdést, mire is jó a csiganyál a kozmetikában, akkor azt felelnénk: szinte mindenre!

Victoria Beauty Snail Extract termékek

 

3. Fényvédelem

A fényvédelem az év minden napján fontos, amelyre számos kozmetikus, bőrgyógyász és bőrápolási tanácsadó is aktívan figyelmeztet. A fényvédő segít, hogy megóvd bőrödet a káros UV-sugárzástól, ezáltal megelőzve a korai bőröregedés jeleit: a ráncokat, a megereszkedett bőrt, vagy a pigmentfoltokat. Hámlasztás mellett fokozottan figyelj a fényvédelemre: 1,5-2 óránként kend újra a fényvédőt! Fontos, hogy az arc és a test védelme mellett ne feledkezz meg az ajakápolásról sem, ezért érdemes fényvédelemmel ellátott ajakbalzsamot használnod.

Arôms Natur fényvédő

 

Ha kozmetikusként ápolod vendégeid bőrét, vagy épp az otthoni tavaszi bőrápolási rutinod tervezed kialakítani, nézz szét webshopunkban, ahol mindent megtalálsz, amelyre bőrödnek szüksége lehet!