Szépségcikk Blog

Tippek az otthoni körömápoláshoz

Tippek az otthoni körömápoláshoz

Tippek az otthoni körömápoláshoz

Az elmúlt években nagy népszerűségnek örvend a műköröm, a géllakk, és a rendszeres manikűr-pedikűr. Nők és férfiak is egyre gyakrabban bízzák szakemberre a körmök és a kezek, lábak ápolását. Ha ez nem lehetséges, akkor ápolhatjuk körmeinket otthon is.  Ha te is kíváncsi vagy, melyek az otthoni körömápolás legfontosabb lépései, tarts velünk és olvasd el ezt a bejegyzést!

A megjelenés kulcs a sikerhez

Az egészséges és ápolt körmök megőrzése nem csak esztétikai szempontból fontos, hanem a fertőzések és egyéb problémák megelőzése érdekében is. Az otthoni körömápolásnak számos része van, beleértve a körömágy, a körömágy körüli bőr ápolása, a köröm reszelése és hidratálása. Az otthoni körömápolás általában könnyű és egyszerűen elvégezhető, a körmök pedig erősebbek lesznek, kevésbé törnek és nem repedeznek. Nem szabad megfeledkezni a tavaszi bőrápolás jelentőségéről a kezek tekintetében sem, hiszen hiába a szép köröm, ha a kéz száraz és repedezett.

A körömápolás és a lakkozás legfontosabb lépései

A körömápolás egy rituálé, amit bizonyos időszakonként fontos elvégezni. A körömlakk hamarabb lekopik, mint a géllakk, ezért érdemes legalább hetente újra felkenni, és előtte törődni a körmök egészségével is.

Első lépésként áztassuk kezünket 5-10 percig langyos vízbe, aminek hatására a körömágybőr megpuhul, a szennyeződések pedig feloldódnak, így könnyebben eltávolíthatóak. Áztatás után könnyen vissza lehet tolni a körömágybőrt, illetve bőrfeltoló és kaparó segítségével eltávolítható a körömről az elhalt, odatapadt bőr. Következő lépésként bőrvágó ollóval nagyon óvatosan és sérülés nélkül vágjuk le a felesleges bőrt.

A hosszú körmöket vágjuk le kisollóval, majd körömreszelő segítségével formázzuk olyanra, amilyenre szeretnénk. Reszelésnél érdemes figyelni, hogy ne reszeljük túl a körömlemezt, mert könnyen sérülhet, és gyengébbé válhat. A reszelést egy irányba kell végezni, minden oldalról azonos hosszúságúra, hogy egyenletes és rendezett megjelenést kapjunk.  A köröm felületét polír reszelővel egyenletesre és fényesre varázsolhatjuk, illetve eltávolíthatjuk vele a maradék szennyeződést.

Hogyan készítsünk vidám tavaszi körmöket?

Lakkozás előtt buffer reszelővel bolyhosítsuk a körmök felületét, távolítsuk el a körömport, és így vigyünk fel egy alaplakkot. Az alapra jöhet a színes körömlakk, amit több rétegben érdemes felvinni, mivel így sokkal tovább tart, és nem pattog le olyan gyorsan. Minden réteg után várjuk meg, hogy a lakk teljesen megszáradjon, így érhetjük el, hogy ne kenődjön el és valóban tartós eredményt kapjunk. Ha minden színréteget felvittünk, akkor jöhet a fedőlakk, ami plusz fényt ad a munkánknak. Lemosáskor érdemes acetonmentes körömlakklemosót használni, mivel az aceton szárítja a körmöket és sokkal nagyobb erőfeszítéssel járhat a köröm egészségének megőrzése.

A folyamat végén tisztítsuk meg kezeinket, töröljük szárazra, és mindig hidratáljuk körömágyunkat és kezünket egy ápoló krémmel. A körömápoló krémek vagy olajok általában aloe verát és vitaminokat tartalmaznak, amelyek nemcsak a köröm, hanem a körömágy egészségének megőrzésében is fontosak. Körömápoló eszközeinket rendszeresen tisztítsuk és fertőtlenítsük, így elkerülhetjük az irritációt és a fertőzéseket. Erre a célra vásároljunk felület fertőtlenítő spray-t.

Perfect Nails gel lakk szettek

Ne feledd, az ápolt köröm soha nem megy ki a divatból! Ezért fontos, hogy egész évben fordíts időt és figyelmet a körömápolási rutinra, és rendszeresen végezd el. Ha te is szeretnél színes, tavaszi körmöket, nézz szét a Perfect nails termékek között, ahol számos újdonság vár!