Szépségcikk Blog

A tökéletes menyasszonyi smink titka

A tökéletes menyasszonyi smink titka

Minden menyasszony bízik abban, hogy a koronavírus-járvány miatt hozott korlátozások nem fogják megakadályozni a nagy nap megrendezését. A COVID-19 vakcinával beoltottak száma napról napra nő, ami jó hír, hiszen ennek köszönhetően folyamatosan jelennek meg az enyhítések, így a párok, akik idén nyáron esküdnek úgy tűnik, fellélegezhetnek és átadhatják magukat a szervezésnek. A jogszabály értelmében ugyan még a 4 millió beoltott után is maradt a rendezvények tilalma, az esküvők résztvevőinek korlátja és a családi rendezvények létszámkorlátja. Ezek feloldására az újraindítás egy újabb fokozatában kerülhet sor, de addig sem árt átadni magunkat a szervezésnek.

A smink fontosabb, mint gondolnánk

Korábbi írásunkban bemutattuk az idei hat legkedveltebb esküvői frizurát, most pedig a tökéletes smink elkészítését helyezzük előtérbe. S, hogy mi a tökéletes menyasszonyi smink titka? A Cosmopolitan segít az aráknak és elárulja a titkot. A legtöbb menyasszony a szervezés legvégére hagyja az olyan „apróságokat”, mint például az esküvői smink. Pedig, ha jobban belegondolunk, nem éppen apróság, hanem az egyik legfontosabb dolog. A smink ugyanis meghatározza, hogy érzi magát az ember a nagy napon és hogyan fog mutatni a fotókon, amelyeket remélhetőleg majd az unokák is nézegetni fognak.

Mint kiderült: a legtöbben ajánlás alapján jutnak el egy-egy sminkeshez, ami jó módszer, de önmagában nem elég. A sminkesek többsége rendelkezik saját honlappal, ahol portfolióval és leírással segítenek a választásban. Fontos azonban szem előtt tartani, hogy a kész sminkek alapvetően a menyasszonyok kérései, ötletei alapján készülnek, mindenesetre le lehet ellenőrizni, hogy van-e közöttük olyan smink, amilyenre vágyunk.

Kötelező a próbasmink, ne ezen spóroljunk! 

Ez az, amin semmiképp sem szabad spórolni, hiszen ennek köszönhetően látható, milyen lesz az eredmény, s az valóban olyan-e, amilyet a menyasszony szeretne. Kiderült, hogy az időzítésen is rengeteg minden múlik. Nagyon sokat számít ugyanis, hogy mennyire „felkapott” az a szakember, akit választani szeretnénk, emiatt érdemes az esküvő előtt 3-4 hónappal egyeztetni a sminkessel és úgymind lefoglalni. A próbasminket egyébként célszerű egy-egy alkalomhoz kötni, ilyen lehet például a jegyesfotózás vagy akár a lánybúcsú. Ez utóbbi azért is kiváló választás, mert így a barátnők is megcsodálhatják a sminket, s véleményükkel meg is erősíthetik a választást.  

Kifejezni, mit is szeretnénk

Sok menyasszony esik abba a hibába, hogy elkezd képeket keresgélni, megtetszik nekik valami és ugyanazt szeretnék. Ez azért sem célravezető, mert egyáltalán nem biztos, hogy hozzájuk is az a smink fog passzolni, mint amit kinéztek. Kiindulásnak persze ez is jó, de fontos: egy jó sminkes ebből csak azt veszi át, amely a menyasszony arcformájához, adottságaihoz illik, s akkor is szól, ha szerinte nem állna jól az arának az adott smink. Jó tanács: keressünk fotókat, amelyek tetszenek, s küldjük el a próbasmink előtt a sminkesnek a magunkról csatolt képpel együtt! S persze, ha valami nem tetszik, ne féljünk nemet mondani! 

(Fotók: pixabay.com, Forrás: Cosmopolitan)