Szépségcikk Blog

Csiganyál kivonat előnyei a bőrápolásban

Csiganyál kivonat előnyei a bőrápolásban

Bőrünknek nap mint nap kell megküzdenie a porral, széllel, hőséggel stb. valamint számos más hasonló stresszhatással. Magától értetődő hogy megérdemel némi felfrissülést, törődést. Ennek megfelelően különféle bőrápolási termékeket használunk, időnként arckezelésre járunk, hogy bőrünket egészségesen tartsuk, illetve különféle hatóanyagokkal kísérletezünk bőrünk állapotának megóvása érdekében.

 

A bőr- és arcápolási termékek világa túlmutat képzeletünkön, hiszen számtalan termékfajta és kezelés létezik akár egyetlen bőrproblémára. A csiganyálka bőrön történő felhasználása a bőr ápolásának céljából, manapság kezd egyre népszerűbbé válni.

Mi a csiganyál?

A csiganyál egy viszkózus anyag, melyet a csigák, külső testváladék formájában termelnek. Ahogyan a neve is sugallja, ez egy nyálkás, ragacsos anyag. A váladék gazdag antioxidánsokban és néhány magas és alacsony molekulatömegű fehérjében, ezért előszeretettel használják a kozmetikában és gyógyászatban egyaránt.

Csiganyál a bőr számára

Számos jótékony tulajdonsággal rendelkezik, amelyek segítenek megőrizni a bőr egészségét, megvédik a környezet stresszhatásaitól is. Jelen van krémek, bőrtisztítók, hidratáló krémek, arcszérumok formájában.

A csiganyál komoly hidratáló hatással rendelkezik, mivel hialuronsavat tartalmaz, ami kifejezetten  hasznos a bőr feltöltésében és feszesen tartásában. Fokozza a kollagéntermelést és nagy mennyiségű antioxidánst tartalmaz.  Gyógyító tulajdonságai a borotva által okozott irritációk és a keletkezett sérülések utáni hegek kezelésére is alkalmas. A csiganyál az egyik leghatásosabb módja a pattanásos hegek kezelésének, antimikrobiális tulajdonságainak köszönhetően. A rosacea bizonyos típusainál is segít és a hiperpigmentáció tüneteit képes jelentősen enyhíteni. Anti-aging  jellemzői nagymértékben segítik a finom vonalak és ráncok csökkentését.

Csiganyál Arckrém

Hidratálási célokra éjszakai krémként érdemes felhasználni. A krémet alvás előtt érdemes felkenni. Természetesen a csiganyál arckrém számos változata elérhető különféle hatóanyag kombinációban, hogy a legtökéletesebb eredményt nyújtsa használata.

Csiganyál tartalmú szérum

A csiganyálka többcélú bőrhidratálóként és anti-agerként való felhasználásának legjobb módja, ha szérum formájában használjuk; vigye fel minden reggel az arctisztítást követően, mielőtt bármilyen más terméket alkalmazna, és este, elalvás előtt.

Amennyiben szeretne meggyőződni ennek a csodálatos hatóanyagnak a nagyszerű hatásairól, az alábbi linken keresztül tekintse meg kínálatunkat, mert számos, az Ön  arcbőrének megfelelő készítmény közül választhat!

Ide kattintva megtekintheti a cikkben szereplő termékeket.