Szépségcikk Blog

Így ápold a hajad ősszel!

Így ápold a hajad ősszel!

Ősszel nemcsak a bőrápolási szokásokon javasolt változtatni, hanem a hajápolásban is érdemes olyan praktikákat bevetni, amik megvédik és táplálják a hajat. Amint beindul a fűtésszezon, és odakint szeszélyessé válik az időjárás, a frizurának fókuszált törődésre van szüksége. Figyelembe kell venni azt is, hogy a nyári szezon végére szárazzá, lestrapálttá vált tincseket már eleve sérülékeny állapotban érik az ősz viszontagságai.

Őszi hajhullás: mit tehetünk ellene?

A hajhullás, a természetes hajváltás is sokaknál erre az időszakra esik, ami bosszús pillanatokat okozhat. Ilyenkor sem szabad pánikba esni! A problémát számos esetben a vitaminhiány okozza, így nagyobb fókuszt kell helyezni a cink, az A-vitamin és a B-vitamin kellő mértékű bevitelére. Hajmosáskor pedig érdemes táplálóbb, krémesebb textúrájú termékeket felvinni a hajra, amelyek mélyen hidratálják és erőre bírják a megviselt hajszálakat.

Hajápolás ősszel: ezekre kell figyelni!

A hőségben sokan nem fordítanak kellő figyelmet a hajra, az UV-sugarak negatív hatásai pedig sok esetben csak az őszi hónapokban mutatkoznak meg. A fénytelen, száraz, erőtlen hajkorona látványosan veszít az erejéből, amire a párás, esős és szeles időjárás rátesz egy lapáttal, a kitikkadt szálak pedig előszeretettel szívják magukba a nedvességet. Ebből adódóan a frizura szöszössé, rendezetlenné válik.

Ahhoz, hogy ez a probléma kiküszöbölhető legyen, mindenképpen hidratálni kell a kiszáradt, fénytelen tincseket. Különböző hajpakolásokkal, megfelelő hatóanyagokkal könnyen orvosolható a probléma. A hialuronsavval dúsított hajsamponok és balzsamok hozzájárulnak a fénylő, ragyogó hatás eléréséhez, a hajvégápoló olajok pedig még azt is megakadályozzák, hogy a szálak magukba szívják a nedvességet.

Hajmosás és hidratálás: a hidegebb időszakban a gyakori hajmosástól könnyen kiszárad a fejbőr, ezért érdemes hidratáló hajsampont választani. Emellett nagyon fontos a hajmaszk, balzsam és hidratáló kezelések alkalmazása, amelyek olyan hatóanyagokat tartalmaznak, amikkel számos probléma elkerülhető. A hideg időben könnyen megfázhatunk, ez a fejbőrünkre is igaz lehet, éppen ezért hajmosás után minél hamarabb érdemes megszárítani a hajat. Közvetlen hajmosás ne menjünk utcára, várjunk legalább egy órát, mielőtt kimegyünk a szabadba. Ha ezt nem tartjuk be, rövid időn belül korpásodás és hajhullás következhet be. A haj hidratálására kiváló választás a 6. ZERO TAKE OVER termékcsalád professzionális hajápolói, amelyek biztosítják a haj puhaságát és ragyogását!


Hajvégápolás: a nyáron elszenvedett napkár okozta problémák után a hideg, szárító hatású szelet, a hajszárítást és a festést a haj már kevésbé tolerálja. A száraz, sérült haj ápolása során a hajvégápoló olaj használata szinte elengedhetetlen. A jojoba olaj, avokádó olaj vagy a ricinusolaj mélyen táplálják a hajvégeket, illetve megakadályozzák, hogy a hajszálak magukba szívják a nedvességet, ezzel megelőzve a haj „frizzy” hatását, például párás időben.

Hővédelem: a hűvösebb időszakban a hajunk több hőnek van kitéve, a fűtés vagy a gyakoribb hajszárítót használata miatt. Fontos a hővédő termékek vagy hajvédők, például spray-k vagy krémek használata, hogy megvédjük a hajat a hő okozta károktól. A mi ajánlásunk a 6.ZERO olajmentes hajfény és hajvédő, amely táplálja és ragyogóvá varázsolja a hajat, anélkül, hogy elnehezítené.


Az őszi hajápolás során fontos figyelmet fordítani a haj hidratálására, védelmére és általános egészségére. A megelőzés mindig hatékonyabb, mint a problémák kezelése utólag, ezért érdemes odafigyelni a hajápolási rutinra. Ezért is ajánljuk a K-time Matirya Densi-on Otthoni kezelőcsomagot, amely segít, hogy hajad ragyogó és egészséges maradjon az őszi időszakban is!