Szépségcikk Blog

Tovább tart a szépségszektort érintő korlátozás

Tovább tart a szépségszektort érintő korlátozás

Koronavírus: meghosszabbították a szépségszektort is érintő korlátozásokat


Amikor eléri az átoltottság a 2,5 millió embert, el lehet kezdeni az újraindítást - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken. A kormányfő kiemelte: az oltások számának növelése a legfontosabb védekezési eszköz, gyorsan kell oltani, ehhez pedig vakcina szükséges.

Közölte továbbá, hogy a jelenleg hatályban lévő korlátozások változatlan formában hétfőtől még egy hétig biztosan fennmaradnak.

Orbán Viktor elmondta, egyszerűbb lett volna két hétről dönteni, de egy héten belül sok minden változhat, ezért hoztak most intézkedést egyelőre egy hétre.

Fokozatosan lehet majd megkezdeni az újraindítást

A kormányfő úgy értékelte, hogy további szigorításokat már nehezen viselne el az ország. Azt kérte a családoktól, a fiataloktól és a vállalkozóktól, hogy tartsanak ki, és ha újra tudják indítani a gazdaságot - mondta -, erős és bőséges lesz a következő év. Kitért arra: fokozatosan lehet majd nyitni, és olyan terv kell, amely a beoltottak számához igazítja az újranidítás lépéseit.

Mint arról korábban blogunkon is beszámoltunk, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter 2021. március 4-én komoly szigorításokat jelentett be, ami a fodrászatokat és szépségszalonokat is érintette. A 2021. március 5-én megjelent Magyar Közlöny megerősíti, hogy 

kötelező bezárni a fodrászatokat és szépségszalonokat.

(Forrás: koronavirus.gov.hu, ajánlókép: Pixabay.com)