Szépségcikk Blog

Milyen legyen a szempilla az esküvőn?

Milyen legyen a szempilla az esküvőn?

Menyasszony vagy és az esküvődre készülsz? Esetleg örömanya vagy koszorúslány szerepben kell részt venned egy esküvőn?
 A ruha, a helyszín, a dekoráció és az esküvői menü kiválasztása mellett a frizura és a smink is nagy előkészületeket igényel. Érdemes megtervezni a megjelenésedet is, hogy ne érjen meglepetés.
A szempilla talán apróságnak tűnhet, de érdemes kipróbálni a nagy nap előtt, hogy megtapasztald, milyen műszempillát viselni, ha eddig még nem próbáltad.

A tökéletesen szép és tartós smink megalkotásához a műszempillák is hozzájárulnak. Fontos, hogy időben gondolj erre, már jóval az esküvő előtt. Több lehetőséged is van. Fordulhatsz szempilla stylisthoz is, de sok sminkes és kozmetikus is tud neked segíteni, hiszen egyre többen végeznek el 2D/3D és 4D szempillaépítő tanfolyamot.

Ha a hétköznapokban is műszempillát viselsz, előnyben vagy, mert már hozzászoktál a látványhoz és a viseléséhez is. Ha azonban most póbálnád ki először, érdemes sokkal az esküvő előtt meggyőződni arról, hogy tetszik-e, zavar-e téged a hétköznapokban, az esetleges ragasztó allergia is jobb, ha még a próba során kiderül. Nem lenne túl kellemes, ha csak az esküvő napján derülne ki, hogy nem neked való. 

Hogyan válasszam ki a megfelelő műszempilla építő szakembert?

Kutakodhatsz az interneten, kérhetsz személyes ajánlást ismerősöktől, de mindenképpen érdemes a lehető legtöbb információt megtudni a választott szakemberről, miert könnyen kifoghatsz olyat, aki nem felel meg az elvárásaidnak.

Műszempilla építés otthon

Ahhoz, hogy tökéletes eredményt érj el, fontos, hogy szakemberhez fordulj és ne kezdj el otthon kísérletezni egy ilyen nagy alkalom előtt, mert könnyen kárt tehetsz a természetes szempilláidban. Bár a szakember munkája magasabb költségekkel jár, biztos lehetsz abban, hogy minőségi szempillákat kapsz. Azonban ennek önmagában nem feltétlenül lesz tökéletes eredménye.
Ha mégis úgy döntesz, hogy otthon szeretnéd kipróbálni a műszempillát, a Szendrei Szépségcikk Webáruházban kapható műszempilla építő termékeket bátran ajánljuk. Létezik előformázott pilla, amit könnyű felhelyezni, többféle alapanyagú és erősségű műszempilla ragasztó, valamint otthon használható műszempilla leoldó is kapható az esetlegesen rosszul sikerült vagy megunt szempillák leoldásához.

Mit tegyek, hogy a szempilláim sokáig szépek maradjanak?

Az igéző szempillákhoz nem csak a szempilla stylist munkája szükséges, hanem a te odafigyelésed is kulcsfontosságú. Ahhoz, hogy szép és tartós legyen az eredmény, elengedhetetlen, hogy kövesd a szakember tanácsait:

- A ragasztás utáni napon kerüld a víz érintkezését az új szempilláiddal.
- Minden nap gondosan tisztítsd az arcodat és a pilláidat egy könnymentes babasampon és egy szöszmentes applikátor segítségével, vagy használj egy speciális műszempilla ápoló szettet.
- Semmiképp ne használj szempilla spirált!
- Minden nap fésüld át a pillákat egy speciális szempillafésűvel.
- Az egyéb sminket is speciális olajmentes sminklemosóval távolítsd el a szemed környékéről.

Ha ezt a néhány szabályt betartod, a műszempilláid akár 4-5 hétig is gyönyörűek maradnak.

Esküvői smink műszempilla nélkül

Az esküvői szempilla nem feltétlen jelent műszempillát. Vannak olyan szerencsés nők, akiket hosszú szempillákkal váldott meg a sors. Ők hosszabbítás és dúsítás nélkül is igéző tekintetet tudnak varázsolni egy szempillaspirál segítségével. Ha attól félsz, hogy a szempill spirál elkenődhet, használj vízálló spirált.
Abban az esetben is a szempilla spirál alkalmazása lesz a megoldás, ha allergiás vagy a műszempilla ragasztóra.
A Szendrei Szépségcikk webáruházban kapható szempilla spirálok magas minőségüknek köszönhetően nem kendőnek el és anélkül lehet tartós sminket készíteni velük, hogy kiszárítanák a szempillák érzékeny felületét.

Az esküvői smink szemhangsúlyos. Ennek oka, hogy minél igézőbb tekintetet szeretnének varázsolni a menyasszonynak. A szájhangsúlyos sminkeknél általában erős, élénk rúzsokat használnak, ami könnyen foltot okoz a ruhán és nem is túl illendő egy esküvőre.

Íme néhány esküvői smink inspiráció, amivel biztosan tökéletes lesz a nagy nap: